0

Morotskaka!

Assåå den här kakan. Dör. 
 
 
 
 
Recept 
4 st Eko ägg
3,5 dl Socker
1 st Vaniljstång
2,25 dl Rapsolja
4,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 msk Kanel
1 msk Ingefära
350 g Eko morötter (så mycket godare)
 
Recept till glasyren (kan med fördel typ tredubblas)
400 g Philadelphia eller annan färskost
50 g Smör
1 dl Florsocker
Skal och saft från en lime eller citron
 
Gör följande
Vispa ägg, socker och vaniljstång riktigt fluffigt. Blanda ner oljan och fint rivna morötter. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ned med en slev (obs inte elvisp). Man vill hålla kvar luftbubblorna. Varför man har i både bakpulver och bikarbonat är för att kakan ska resa sig optimalt. Bakpulver innehåller förutom bikarbonat syra+stärkelse. Syran förbrukas under jäsningen, och morötterna bidrar till att en morotskaka innehåller lite mer syra än t.ex. vanlig sockerkaka där man använder sig av enbart bakpulver. Därför tillsätter man även bikarbonat. Vill jag mena. Anyways, grädda i 165° C 45-60 min och låt kakan svalna helt och hållet innan glasyren breds på. Jag delade även kakan i två och bredde glasyr emellan. Smaksak! Och visst ja, glasyren är bara att vispa ihop. Allt blir bäst om ingredienserna är rumstempererade. 
 
 
 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/12352253/?claim=zt949qbx8uy">Följ min blogg med Bloglovin</a>